Huis Heizel …
                              …uw thuis

Wij zetten ons dagelijks in om bejaarde personen met uiteenlopende verhalen en levensprojecten te verwelkomen, te begeleiden en te verzorgen.

Hierbij houden we rekening met uw persoonlijkheid, en trachten we zo goed mogelijk in te spelen op uw behoeften, verwachtingen en verlangens. Als alleenstaande of als koppel, en ongeacht uw mate van autonomie, afhankelijkheid of uw sociale situatie.

Presentatie


Huis Heizel ligt aan de voet van het Atomium, in een rustige straat ten midden van het groen én met alle voordelen van de stad bij de hand (winkels, openbaar vervoer, vrijetijdscentra, …).

Opdat iedereen zich bij ons zoveel mogelijk thuis zou voelen, zijn er gezellige gemeenschapsruimten ingericht met een harmonieuze en aangename sfeer: een klein salon in elke leefruimte, cafetaria, kapperssalon, bibliotheek, terrassen, kleine tuin en groentetuin. De kamers zijn ruim en modern, en kunnen gepersonaliseerd worden om zich echt « thuis » te voelen. Deze warme en familiale sfeer wordt nog versterkt door de dieren die Huis Heizel adopteerde, en die gekoesterd worden door de bewoners en het personeel.

De residentie telt drie verdiepingen, die herkenbaar zijn aan hun kleuren gelinkt aan de vogelnaam: zwaluw, koolmees, kanarie, parkiet en nachtegaal.

Respect, het voortdurend streven naar welzijn en zelfontplooiing, waardigheid, vrijheid en diversiteit staan centraal binnen onze dynamiek en onze professionele aanpak.

Deze waarden worden ook uitgedragen door het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) van Brussel via het beleidsplan voor zijn rust- en verzorgingstehuizen.


Leefproject

Onze activiteiten


In het koor, een bevoorrechte samenwerking met De Munt, kunnen alle bewoners terecht die graag zingen. Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst worden slaap- en kinderliedjes gezongen samen met de kinderen uit het kinderdagverblijf in de buurt.

De bals en spektakels bieden ontspanning aan de bewoners : concerten, magieshows, mime, dans, enz.


In « De wereld rond », documentaires geprojecteerd op groot scherm, kunnen bewoners naar min of meer verre oorden reizen.

Via uitstappen verruimen de bewoners hun horizon, hebben ze contact met de buitenwereld en behouden ze een sociaal leven. De activiteiten sluiten zo veel mogelijk aan bij de interesses van de bewoners, zij het sportief (petanquetoernooi, zwemmen), cultureel (concerten, musea, opera, tentoonstellingen), verrijkend (dagje aan Zee of in de Ardennen), feestelijk (Zuidfoor) of ludiek (circus, dierenpark).

Weekverblijven, bedacht samen met de bewoners, geven hen de kans om in kleine groepjes een écht vakantiegevoel te beleven, van omgeving en van ritme te veranderen en deel te nemen aan dagdagelijkse bezigheden (maaltijden bereiden, boodschappen doen op de markt, …) .


Kaartspelen en wiezen, elke donderdag in de cafetaria. Viermaal per jaar neemt Huis Heizel deel aan een toernooi met de buurbewoners.

« Brainstorming » is een ludieke activiteit waarbij uiteenlopende herinneringen worden opgehaald. De verbale expressie wordt gestimuleerd en de (vaak verrassende) kennis van de deelnemers wordt in het licht gezet.

« Actua » biedt ruimte om van gedachten te wisselen rond gebeurtenissen in de wereld. Zo blijven onze bewoners goed geïnformeerde burgers.

« Animagym » is een stimulerende, zittende vorm van gymnastiek, aangepast aan de fysieke problemen van bejaarden. Het onderhoudt de soepelheid en de tonus van spieren en gewrichten, en helpt om het isolement van bepaalde bewoners te doorbreken.

« CARPE CANEM » geeft onze bewoners de kans om, individueel of in groep, direct contact te hebben met honden, ermee te spelen en ze te strelen.

De « wellness sessies » zijn bedoeld om plezier, ontspanning en comfort te bieden en het zelfvertrouwen van de bewoners te vergroten: relaxatie, lichaamsverzorging, culinaire activiteiten, enz.

In het therapeutisch kookatelier kunnen de bewoners kleine culinaire bereidingen maken (soepen, taarten, desserts, etc.) en hun vaardigheden, kennis en geheugen inzetten. Natuurlijk stimuleert deze activiteit de zintuigen en staan gedeeld plezier en culinair genoegen centraal.Foto's

Hal

Kleine lounge

Receptie

Corner "discussies"

Corner "discussies"

Voor kinderen...

Terras

Terras

Restaurant/Cafeteria

Restaurants/Cafeteria

Restaurant/cafeteriat

Kleine lounge

Kamers

Kamers

Kamers

Kamers

De fysio

De fysio

De fysio

De fysio

Ergothérapie

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie

Onze teams

Onze teams staan garant voor een professionele begeleiding. Ze werken dynamisch en met passie voor hun werk samen om uw welzijn steeds te verbeteren.

Het directieteam wordt geleid door de directrice, die ervoor zorgt dat de waarden uit het beleidsplan worden nageleefd. Zij wordt hierbij geholpen en geadviseerd door twee adjuncten, een neuropsycholoog en referendaris dementie, en een arts-coördinator. Dit team ziet erop toe dat het leefproject van Huis Heizel in de praktijk wordt uitgevoerd.

Ons animatieteam stelt activiteiten voor de ontplooiing en ontspanning van iedereen. Ze staan toe om te reizen, de smaakpapillen te prikkelen en een actief sociaal leven te onderhouden.

Ons horecateam zet zich in om het levenscomfort van onze bewoners te verhogen. Het onderhoudt vloeren, de sanitaire voorzieningen, de gezamenlijke en private ruimten, houdt de cafetaria open, organiseert de bediening van de maaltijden, zorgt voor de verwerking van het linnen, voert met een aangepaste minibus bewoners naar activiteiten, enz.

Ons paramedisch team, met kinesitherapeuten, ergotherapeuten en een logopedist(e), stimuleert de bewoners via individuele begeleiding of groepstherapie om hun fysieke en verstandelijke capaciteiten te behouden.

Ons verzorgingsteam bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen en artsen die de continuïteit en de kwaliteit van de verzorging in Huis Heizel verzekeren.

Ons administratief team is samengesteld uit onthaalmedewerkers, secretariaatsmedewerkers, maatschappelijke assistenten en administratieve krachten. Deze ploeg zorg voor een correcte administratieve, financiële en sociale opvolging van de bewoners en biedt uiteenlopende diensten aan om hun verblijf te vergemakkelijken: zakgeld, apotheek, beheer van ziekenhuisbezoeken, reserveren van vervoer, bestellingen van bril, prothese, rolstoel, ….


Onze tarieven


• Individuele kamer met douche : 58,37€
• Tweepersoonskamer : 54,23€


Deze tarieven omvatten :

 • Gemeubelde kamer
 • Verwarming, water en elektriciteit
 • Gebruik van een televisie
 • Kosten voor aansluiting op het teledistributienet
 • Onderhoud van de kamer
 • Bed- en huishoudlinnen
 • Maaltijden (dranken inbegrepen)
 • Onbeperkt drinkwater
 • Verpleegzorg
 • Consultaties bij huisartsen verbonden aan de instelling
 • Prestaties van kinesitherapeuten, ergotherapeuten en logopedist(e)
 • Verzorgingsartikelen gedekt door het RIZIV
 • Basis hygiëne-producten
 • Incontinentiemateriaal
 • Internettoegang via publieke computer of WIFI spot
 • Interne en externe activiteiten en verblijven
 • Verzekeringen in lijn met de wetgeving

Contact

Heizelstraat 3 - 1020 Brussel

Tel : 02 / 475 55 11

Ons contactformulier
Sociale dienst


Uw eerste contact met Huis Heizel verloopt via de sociale dienst. Daar beantwoorden we met plezier uw vragen en kennen we graag uw verwachtingen en noden. De dienst zal u begeleiden bij uw eerste dagen in Huis Heizel.

Wil u ons Huis bezoeken (ook ’s avonds en in het weekend)?

Wil u een ontmoeting plannen of een afspraak maken?

Heeft u andere vragen?

Onze sociale dienst staat klaar voor u. Contacteer ons gerust.

Anne
VEKEMANS
Sociale verpleegster


Tel : 02 / 475 55 19
Fax : 02 / 478 78 58
ann.vekemans@ocmwbxl.brussels